ENDELIG BLEV DET TID TIL MIN YNDLINGSOPSKRIFT
Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er vild med efteråret – jeg elsker farverne, luften, at det bliver lidt mørkere og stearinlysene skal tændes – og så elsker jeg ikke mindst maden!
Opskriften her er en af de nemme, men samtidig også en som tager kegler hvis du skal have gæster – det er jo helt perfekt!
Vi har altid nogle dåser på lager med “Confit de Canard” – altså konfiterede andelår, for de passer virkelig godt til salaten her.
TIL 4 PERSONER SKAL DU BRUGE:
1 dåse Confit de Canard – ca. 4-5 lår
1/2 hakket rødkål
Mandler – ristede på panden
Tørrede figner/dadler – skæres i mindre stykker
1 pk. økologisk græsk feta
Olivenolie
Eddike
Grov fransk sennep
Salt
Peber
FREMGANGSMÅDE
Tænd ovnen på 200 ºC
Lun dåsen med andelår, stadig helt lukket, i en gryde med vand. Den skal ikke koge, blot varmes – for det får fedtet indeni til at smelte.
Tag dåsen op af vandet, åbn den og tag lårene op og lad det overskydende fedt dryppe af. (Husk endelig at gemme andefedtet – det er jo det rene guld, og er helt fantastisk at bruge i andre sammenhænge.)
Andelårene lægger du i et ovnfast fad med skindet opad – kødet er jo allerede tilberedt, så det handler om at de skal være gennemvarme og mest vigtigt er det at skindet bliver sprødt og får farve – hos os plejer det at tage ca. 30 minutter, men hold endelig øje, de må jo ikke blive brankede.
Imens lårene er i ovnen, laver du salaten – det hele er faktisk lidt på slump, for måske er du til mange ristede mandler, eller slet ikke – måske er du til meget feta eller lidt o.s.v.
Lav en klassisk vinaigrette dressing med olie, en form for eddike, lidt grov fransk sennep, salt og peber – og pisk den sammen sådan at den bliver helt tyk og lækker.
Jeg plejer at lave dressingen i skålen salaten skal serveres i, det er meget lettere, for nu kan jeg putte alle de andre ingredienser i og bare blande rundt.
Et halvt rødkål som er hakket fint kommes ned til dressingen – det samme gør 2 håndfulde hele mandler, som er ristet først på manden – så får de nemlig en suuuuuper lækker smag!
Vi vil gerne have lidt sødt i salaten også, så derfor er tørrede figner/dadler/kirsebær eller ligende ret lækkert – 1-2 håndfulde af dem, det er efter smag og behag.
Nu blander du det hele sådan at dressingen fordeles godt og til sidst topper du med den bedste økologiske græske feta du kan finde, det smuldrer du bare over.
Voilà – konfiterede andelår med rødkålssalat – vores absolut nemmeste yndlingsopskrift!